Revelion 2014 în Dubai

De aproximativ 2 ani, ofertele de Revelion pentru Dubai sunt din ce în ce mai multe, grație dezvoltării zonei turistice din Peninsulele Arabe. Ofertele sunt atât de populare deopotrivă luxului din stațiunile și orașele din jurul Dubaiului cât și datorită faptului că în Peninsula Arabă iernile sunt foarte blânde, cu temperaturi medii în luna cea mai rece de 24 grade Celsius, temperatură la care te poți răsfăța inclusiv cu plajă.

Dubai

Oferte turistice și circuite în zonă sunt extrem de populare pentru cei care vor să scape de iernile răcoroase din România și vor să vadă minunății de clădiri precum Burj al Arab, Burj Khalifa (cea mai înaltă clădire din lume – are o înălțime de 828 metri, construită în 6 ani la un cost de 1,4 miliarde $. Evident, Burj Khalifa are cel mai rapid lift din lume și este cea mai vizitată clădire din lume) sau parcul Zabeel.
Se spune că dacă există vreo regiune care să se potriviească perfect pentru apelativul de cel maiacel loc ar fi Dubai. Cel mai mare mall, cea mai mare clădire, cea mai mare insulă artificială construită de om – toate aceste augmentative sunt realități cotidiene în Emirate.

Pe lângă dezvoltarea din regiunea respectivă, și ofertele transportatorilor aerieni s-au mărit, inclusiv transportatori aerieni low-cost precum Wizz Air au deschis rute spre Dubai, la prețuri care pornesc de la doar aproximativ 350 lei pe segment, chiar dacă zborul durează cam 5 ore (sunt cam 3300 kilometri până în Dubai, în linie dreaptă). Trebuie, totuși, să ai în vedere că transportatorii aerieni nu includ în prețul standard al călătoriei bagajul de cală astfel că și oferta Tarom sau flydubai.com este bine să o iei în considerare.


Pentru a călători în Dubai ai nevoie de o viză, pe care o poți procura de la o agenție de turism sau direct de la anumiți transportatori aerieni (flydubai.com oferă această facilitate, dacă cumperi bilet dus-întors). Condițiile de viză pentru Dubai sunt explicate pe larg aici.

Așadar, dacă te întrebi cam ce poți face în Dubai de Revelion, sunt extrem de multe activități. Spre exemplu, poți să mergi în clubul 360′  care este înconjurat de apă pe toate laturile sale. Poți să vizitezi cartierele Dubai Marina și mai ales recomand o incursiune și aprofundare a oamenilor de aici – care au salarii minime de 3000$ garantate de stat însă au păstrat multe din prețurile bunurilor de larg consum la fel ca cele de la noi.

Cât costă un circuit/ofertă turistică la Dubai?

Prețurile pentru ofertele de 6-7-8 zile în Dubai pornesc de la aproximativ 700 euro, cu toate taxele de transport incluse (bilet avion + taxe de aeroport, etc) și cazare la hotel de 4 stele. Pentru activități extra pachetului standard cred că este foarte bine să vă faceți rezervări dinainte, online. Spre exemplu, dacă doriți să cinați la unul dintre vestitele restaurante din Dubai, rezervările se fac cu cel puțin o lună înainte. Accesul la piața publică de la Dubai Mall este la liber  și puteți vedea fântâna care dansează și cântă și de aici privi grandoara Burj Khalifa.
La etajul 124 al Burj Khalifa poți să vezi panorama orașului. Recomandările celor care au fost deja acolo este să mergeți mai spre seară, să vedeți și asfințitul. Biletele se cumpără în avans, online aici.

Trebuie despre Dubai să mai știi că:

  • sărutul în public este interzis și te poți alege cu dosar penal pentru această activitate în locuri neagreate. Poți să citești mai multe despre astfel de povești aici.
    De asemenea, cuplurile de turiști nu au voie să se țină de mână, doar localnicii căsătoriți.
  • Alcool se servește doar la puține restaurante și acelea cu acces doar pentru turiști.
  • prețul pentru taxi este cam de 1.4 dirhami, adică cam 1,2 lei pe kilometru. Atenție însă că distanțele sunt mari, însă per total este ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>